П`ятниця, 29.03.2024, 12:52
Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Календар новин

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу

Вітаю Вас Гость!

Пошук

Наше опитування

Чи бували Ви в Маріямполі?
Всего ответов: 334

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Травень » 26 » Проща у селi Марiямпiль
Проща у селi Марiямпiль
09:32

21 травня в селi Марiямпiль вiдбулася мiжнародна конференцiя медикiв на тему: «Стан палiативної допомоги хворим та перспективи її розвитку».

У конференцiї брали участь представники Галицького територiального медичного об‘єднання, лiкарi з Iвано-Франкiвської обласної лiкарнi на чолi з Боцюрком В.I., працiвники Iвано-Франкiвської лiкарнi Хоспiс та Благодiйного Фонду невилiковних хвороб «Мати Тереза», а також капелани, якi працюють у медичних закладах. Крiм представникiв мiсцевої дiльничної лiкарнi, на конференцiю прибули лiкарi з республiки Польща.

Про досвiд становлення лiкарнi палiативної допомоги Хоспiс доповiла головний лiкар лiкарнi Хоспiс п.Л.Андрiїшин. Про стан палiативної допомоги в Польщi доповiла п.А.Оронська, доктор медичних наук, консультант в галузi палiативноi медицини в Польщi та о.Станiслав Павлячек iз Вроцлава. Iз заключним словом виступив о.Роман П`яста, голова комiсii «Душпастирська мiсiя Iвано-Франкiвської епархiї УГКЦ у сферi охорони здоров`я».

Пiсля конференцiї вiдбулася проща до образу Матерi Божої Марiямпiльськоiї та Чин Соборування у храмi Воздвиження Чесного Христа. Марiямпiльська сiльська церква вже давно не бачила такої кiлькостi паломникiв, якi прийшли до неi з вiрою та надiєю на помiч.

Наступний день почався з Архиєрейської Святої Лiтургiї, яку в супроводi хору «Осанна» iз церкви Царя Христа м.Iвано-Франкiвська проводив Галицький декан о.Василь Завiрач i священники. По закiнченню вiдправи вiрнi запричастилися, а о.Завiрач щедро та щиро скропив усiх присутнiх свяченою водою.

О 14 год. у Марiямполi розпочався 4 фестиваль духовної Марiйської пiснi. Незабутнi враження залишилися пiсля виступiв хору «Осанна», ансамблю «Квiти ромену» iз Iвано-Франкiвськоiї обласної Просвiти, найкращого спiвака серед лiкарiв та найкращого лiкаря серед спiвакiв – Марiї Бойко, сiмейного квартету о.Романа Наритника iз Рогатина. Зачарувала своїм голосом слухачiв Леся Федорняк iз Крилоса. Марiйську духовну пiсню возвеличували Галицька хорова капелла, три колективи iз Бiльшiвцiв, хори iз Насташино, Вiкторова, Дубiвцiв, Крилоса, Галицькоi гiмназii та Марiямполя. I солiсти, i учасники хорових колективiв майстерним спiвом полонили серця глядачiв. Програму вела неповторна та чарiвна п.Марiя Солодчук. Завiдувач вiддiлом культури ГРДА п.Марiя Iваськiв вручила всiм учасникам фестивалю дипломи та декоративнi тарелi iз зображенням образу Марiямпiльськоiї Матерi Божої.

Ciльський голова п.Ярослав Бiлан та жителi Марiямполя висловлюють щиру подяку всiм, хто причетний до цього святкового дiйства: головi Комiтету вiдродження села Марiямполя професору п.В.Боцюрковi, головам Галицької РДА та Районноi Ради п.Г.Iвасишину та п.П.Стрембiцькому, заступникам голови Галицької РДА та Районної Ради п.I.Чернезi та п.М.Маху, начальницi вiддiлу культури Галицької РДА п.М.Iваськiв, начальнику Галицького УОС i ПС п.М.Кусяку, меру м.Iвано-Франкiвська п.В.Анушкевичусу та п.Л.Анушкевичус, мiсцевим священникам о.Роману та о.Вiталiю та всiм жителям села, а пречиста Дiва Марiя знає їх iмена.

Сiльський голова Ярослав Бiлан

Переглядів: 1752 | Додав: snig | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]