П`ятниця, 26.04.2024, 00:10
Головна | Реєстрація | Вхід

Меню сайту

Календар новин

«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Форма входу

Вітаю Вас Гость!

Пошук

Наше опитування

Яке питання, на Вашу думку, є найактуальнішим для села?
Всего ответов: 232

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Лютий » 24 » Батьківщина, якою можна гордитися!
Батьківщина, якою можна гордитися!
15:30
«Все на світі можна вибирати, сину,
 Вибрати не можна тільки Батьківщину»

Василь Симоненко


Про мою Батьківщину – Україну знає весь світ.

Моя мала батьківщина – село Маріямпіль Галицького району Івано-Франківської області. Розташоване на лівому березі Дністра за 10 км від міста Галича і 17 км на північний схід від обласного центру.

26 червня 2001 року про моє село також довідався весь світ. У цей день у Львові Папа Римський Іван-Павло 11 вручив громаді Маріямполя (на той час Маринополя) Папську відзнаку, нагороду за багаторічну співпрацю між двома народами – поляками й українцями. Нагорода – майстерно зроблена статуетка : із землі проросли і тісно переплелись мак та волошка.

Я народилась у цьому селі, мої батьки теж, тут усе дороге моєму серцю : і рідна школа, вузькі стежинки, і кладовище, де спочивають вічним сном мої предки.

Отож, запрошую до Маріямполя. Обіцяю, що подорож буде приємною. Якщо вирушити Дністром, то помилуєтесь не тільки його чистими водами, розлогими вербами, подивуєтесь високими прямовисними берегами на околицях села. Кажуть, що таких крутих берегів більше не має вздовж течії Дністра. На одному з пагорбів – старий липовий парк. А ще – криничка з джерельною водою. Старожили розповідають про її цілющі властивості. Особливо корисна вона тим, у кого хворі очі. Скуштуєте води – наберетеся сили і задоволення отримаєте.

Не лякайтесь подорожі автомобілем чи автобусом : до села прокладено асфальтівку. І хоч стан її бажав би бути кращим, не дивіться на дорогу, киньте поглядом навкруги. Які чудові ліси обабіч дороги! Милуватимуть ваш зір по-господарськи доглянуті поля, розмаїття польових і лісових квітів.

Моє село має давню і багату історію. Це – один із найдавніших населених пунктів Галицького району. Тут ви можете побачити багато історичних пам яток, прогулятись чудовими алеями липового парку, поринути в минуле з руїнами стародавнього замку Яблонського, збагатитись духовно, відвідавши богослужіння церкви Чесного Чудотворного Хреста, поспілкуватись з людьми. А вихідці села зможуть на мить повернутись в дитинство, переступивши поріг рідної школи, яка завжди чекає своїх випускників.

Я люблю свій Маріямпіль, вивчаю його багату і складну історію, горджуся своїми славними земляками. А ще мені приємно, що свою любов до рідного села мої земляки висловлюють своїми ділами, пензлем, поетичним словом, музикою.

Дасть Бог,піду у світ широкий, та зі мною завше будуть мандрувати батьківська хата, липовий парк, могутній Дністер, школа на пагорбі й теплі серця моїх односельчан.

Всіх ,кому не байдужа доля Маріямполя, запрошуємо до села. Приїжджайте та підтримуйте свою маленьку Батьківщину! Будемо раді будь-якій допомозі!

Переглядів: 1496 | Додав: snig | Рейтинг: 5.0/6 |
Всього коментарів: 2
2 lydka  
0
Супер! Підписуюсь під кожним словом! hands

1 natasha  
0
Чудова стаття! Вражають красномовність, відданість і любов до села, які автор вклав у цей матеріал.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]